Zonnebrandcreme Test - De beste zonnebrand getest

Gevaren zonnen

Zonlicht hebben we nodig. Zeker na een lange koude winter kun je enorm genieten van een lekker fris lente zonnetje. Maar pas in de zomer met een sterke krachtige zon goed op. Teveel zonlicht kan zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid!

Verbranden

Na een hele dag zonnen kan de huid flink verbranden. Het gevolg? Een zichtbaar rode en vooral pijnlijke huid. Bij ernstige verbranding kun je ook last krijgen van rillingen, blaren, misselijkheid en koorts. Ga in dat geval altijd naar de dokter. Probeer verbranding te voorkomen door zonnebrandcreme te smeren!

Veroudering van de huid

Op lange termijn kan een overdaad aan zonlicht ook vervelend gevolgen hebben. Onze huid verouderd namelijk sneller. De elasticiteit verdwijnt sneller en dit kan resulteren in rimpels en pigmentvlekken.

Zonnesteek

Wanneer je door de zon teveel vocht en zout verliest, kun je een zonnesteek oplopen. Een zonnesteek ontstaat sneller bij veel zon op je nek. Je kunt een zonnesteek herkennen door verwardheid, plotselinge spierzwakte, oververhitting en hoofdpijn. Een zonnesteek kun je vermijden door af en toe de schaduw op te zoeken en veel water te drinken. Waarschuw bij een zonnesteek altijd de dokter, laat de patient veel drinken en natte doeken op het hoofd kunnen voor verkoeling zorgen.

Huidkanker

UV straling kan het erfelijk materiaal van onze cellen aantasten. Hierdoor kan huidkanker ontstaan. Teveel zonlicht is niet ongevaarlijk. Denk niet alleen aan het mooie kleurtje op korte termijn, maar hou ook de mogelijke gevolgen op lange termijn in de gaten en doseer je tijd in de zon.