Zonnebrandcreme Test - De beste zonnebrand getest

Zonnebrandcreme factor

Zonnebrandcremes hebben een allemaal een beschermings factor. De factor zegt iets over de mate van bescherming tegen UV-A en UV-B straling. Hoe hoger de factor, hoe meer straling wordt tegengehouden en hoe langer je in de zon kunt zitten zonder te verbranden. zonnebrandcreme factor

Hoeveel straling je kunt verdragen, is per persoon verschillend. Mensen met een van nature donkere huid kunnen meer straling hebben dan bleekneusjes. Dit komt omdat een getinte huid minder straling absorbeert. Aan het einde van de zomer als we allemaal een gezond kleurtje hebben, verbranden we minder snel. De huid zorgt onder invloed van straling als het ware voor een natuurlijke factor.

Voor elk huidtype een factor

Zeker aan het begin van de zomer als onze huid nog weinig weerstand heeft opgebouwd is het verstandig zonnebrandcreme met de juiste factor te gebruiken. Hieronder de verschillende huidtypen en het advies voor een zonnebrandcreme met de juiste factor.
Huidtype 1: Zeer lichte huid veelal met sproeten, licht blond of rossig haar. Gebruik minimaal een zonnebrandcreme met factor 30.
Huidtype 2: Lichte huid, lichte ogen en blond haar. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 15-20.
Huidtype 3: Donker blond en bruin haar, donkere ogen. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 10-15.
Huidtype 4: Getinte huid, donker haar en donkere ogen. Gebruik een zonnebrandcreme met factor 5-10.

Zonnebrandcreme tips

Tip 1: Breng de zonnebrandcreme een half uur voordat je in de zon gaat aan.
Tip 2: Smeer je elke 2 uur opnieuw in.
Tip 3: Ook als je aan het einde van de zomer een kleurtje hebt, is het verstandig zonnebrandcreme te blijven gebruiken. De gevolgen op lange termijn kunnen namelijk nog steeds schadelijk zijn.
Tip 4: Koop na 2 jaar nieuwe zonnebrandcreme. De factor neemt namelijk naarmate de tijd verstrekt af. Ben je braaf aan het smeren, blijkt dat er geen werkzame stof meer in zit... Dat zou jammer zijn!
Tip 5: Pas op met zonnebrandcreme waar alcohol in zit. Vooral bij sprays is dit het geval. Alcohol kan huidirritaties geven.
Tip 6: Hou tot slot de UV index in de gaten. In de zomer wordt er vooraf een UV index afgegeven. Hoe hoger, hoe meer UV straling en hoe groter de kans op verbranding.